14 oktober: Wereldeidag

Op de tweede vrijdag van oktober is het Wereldeidag. In heel wat landen wereldwijd worden de troeven van het ei dan in de schijnwerpers geplaatst.


In België brengt VLAM het eitje in de schijnwerpers d.m.v. twee online filmpjes met de ei-mascotte. We zien de ei-mascotte de kop trekken van een vrolijke stoet. In het tweede filmpje figureert het ei perfect in een zuiderse dans, klaar om in een lekkere quiche te belanden. Het elegante ei-mannetje benadrukt dat het ei veelzijdig, gezond en goedkoop is. De filmpjes worden getoond op bekende online kanalen en ze worden ook via sociale media verspreid.


Maar er is meer. De ei-mascotte wordt ook bijgestaan door ‘Ladies with l’eggs’. Helemaal in dezelfde stijl als de ei-mascotte, maar met vrouwelijke benen, brengen zij het ei letterlijk dichter bij het publiek. Een twintigtal leghennenhoudsters, die het abc van het ei kennen, maken tijd om uitleg te geven over het reilen en zeilen op een leghennenbedrijf. Daarbij trakteren ze de aanwezigen op een lekker ei-hapje. Op die manier onderstrepen ze de troeven van het ei: van bij ons, gemaakt met zorg, lekker, veelzijdig, gezond en super betaalbaar.


Op Wereldeidag doen de ‘Ladies with l’eggs’ hun eerste publieksoptreden. Dit gebeurt in Kruishoutem, dé ei-gemeente in Vlaanderen. Samen met sterrenchef Peter Goossens zullen ze een origineel ei-hapje aanbieden vanuit een ei-mobiel in het centrum van de gemeente vanaf 16 u. VLAM zorgt voor promotionele ondersteuning en begeleiding.


Vanzelfsprekend worden ook de Eikoningin, Eredames en Eierboer, Eiprinsesje en Eierprins, de leden van het Gulden Eicomité en de Eiprijscommissie van Kruishoutem verwacht op dit evenement.
In 2017 zullen nog 3 à 4 publiekevenementen worden gekozen waar de Ladies jonge gezinnen willen warm maken voor eitjes. 

Hieronder vindt u het uitgebreide ei-dossier (pdf) en het logo van de 'Ladies with l'eggs' (jpg). Voor foto's van het event kunt u terecht bij pers@vlam.be. Heerlijke recepten met ei vindt u op Lekkervanijons.be.

Meer info

www.lekkervanbijons.be/ei
www.worldeggday.com

Download documenten