De aardappel. ‘Superfood’ van bij ons

Lekker, veelzijdig en van bij ons. Dat is de aardappel. VLAM speelt de culinaire troeven van de aardappel uit in een nieuwe campagne, die vooral online wordt gevoerd.

Gezond en bewust eten staat volop in de belangstelling. Geen lifestylemagazine, krant, talkshow of weekendkrant die er tegenwoordig niet met de regelmaat van de klok op inspeelt en hele of halve voedingswaardheden serveert.


Tegelijkertijd zien we naast de vertrouwde voedingsproducten in de winkelrekken steeds meer vreemd klinkende producten opduiken. Vertrouwde oer-producten van bij ons, zoals pakweg de aardappel, verdwijnen uit het gezichtsveld of worden onnodig kritisch op de korrel genomen.

Terwijl zo’n aardappel net een eerlijke, smakelijke en alles behalve banale groente is. Het is een klassieker in de gevarieerde keuken waar je zonder schuldgevoel alle kanten mee uit kan.

En nee. De aardappel is geen dikmaker. Hij bevat heel wat minder calorieën dan pakweg pasta. De aardappel bevat bovendien flink wat vitamine C en mineralen en levert behoorlijk wat vezels.

Zo’n lekker, oerdegelijk en veelzijdig basisproduct van eigen bodem verdient het best om eens in de schijnwerpers geplaatst te worden.

Daarom zeggen we bij VLAM volmondig, en met een knipoog naar alle hypes en zelfverklaarde voedingsspecialisten: “De aardappel? Da’s super food van bij ons.”

We brengen de aardappel in de belangstelling d.m.v. een online campagne vanaf 24 oktober. Hiervoor werkten we samen met groentekok, Seppe Nobels, die graag met de aardappel werkt in zijn keuken. We maakten een video die we viraal laten gaan, geholpen door sociale media en webadvertising.

Specifiek voor de culinaire pers en foodbloggers organiseerde VLAM ook een event in het restaurant Graanmarkt 13 van Seppe Nobels in Antwerpen. De gasten konden er kennis maken met de vele bereidingsmogelijkheden van de aardappel en kregen vernieuwende recepten van Seppe Nobels mee naar huis.

Kookinspiratie met de aardappel serveren we zoals altijd via lekkervanbijons.be. We voegden recent nog een mooie reeks nieuwe recepten toe waarin de aardappel weer eens verrassend uit de hoek komt.

 

Voor bijkomend beeldmateriaal kan je terecht bij pers@vlam.be.

 

Download documenten