Foodtruck deelt hapjes met rundvlees uit aan bezoekers van de vakbeurs Horeca Expo in Gent.

Horeca Expo ( 19 – 23 nov) is het jaarlijkse treffen van de Belgische horecawereld in Flanders Expo Gent. Toeleveranciers allerhande prijzen er hun nieuwste producten aan. Daarnaast zijn er lezingen, culinaire wedstrijden, jaarvergaderingen van vakorganisaties en nog zoveel meer.
Vijf dagen lang zijn alle hallen van Flanders Expo gehuld in een nevel van etensgeuren, dranken en gefrituurde waren. In Hal 7 heeft VLAM voor de gelegenheid een foodtruck met rundvlees van bij ons mogen neerzetten.
Het team van Kookeiland, aangevoerd door acteur en hobbykok Peter Van Asbroeck, presenteerde er 3 verschillende hapjes met rundvlees: mini-saté, rundsfilet met zoete aardappel en een taco met rundsgehakt. Op deze wijze was VLAM nadrukkelijk aanwezig met kwaliteitsrundvlees van bij ons. Naast de kok van dienst zorgen ook verschillende Vlaamse rundveehouders elke dag voor tekst en uitleg bij het product. Zo kunnen de rundveehouders hun verhaal vertellen en ingaan op de manier waarop runderen worden gehouden, eventuele vragen over voeding, dierenwelzijn en kalving beantwoorden.
De ervaring was bijzonder positief. ‘Op deze beurs zien we hoe zeker buitenlandse aanbieders hun verse en verwerkte producten aanbieden en daar veel belangstelling voor krijgen, terwijl onze eigen producten hier zeker ook hun forum verdienen’, zegt Frans De Wachter, algemeen-directeur VLAM bij zijn bezoek aan de beurs. De Wachter was samen met minister Joke Schauvliege present voor de finale van de receptenwedstrijd ‘Viskok van het jaar’ van VLAM, maar bezocht ook de foodtruck samen met de Minister. ‘Het is goed om de landbouwer én de kok aan het woord te laten. Zij brengen elk op hun manier een verhaal over het rundvlees van bij ons en naar ik verneem, slaat dit verhaal goed aan bij het publiek.’

Download documenten